Werving & selectie

Vragen? Bel met 06 50 522 763

Werkwijze werving & selectie

Werving

Raat notariaat personeelsadvies verzorgt sinds het jaar 2000 de werving van personeel in het notariaat door de inzet van diverse instrumenten, op basis van de informatie uit het gesprek en op basis van onze ervaring met het invullen van alle functies binnen het notariaat.

 • Social Media Search
  Iedere vacature plaatsen wij op onze website . De site maakt het mogelijk dat kandidaten snel geïnformeerd worden over de vacature en de opdrachtgever. Daarnaast adverteren wij op diverse LinkedIn groepen.
 • Executive Search
  Voor het kwalificeren maken we gebruik van ons uitgebreide landelijke netwerk aan kandidaten op alle niveaus ( notarissen, kandidaat- notarissen, notarisklerken, notarieel medewerkers en notarieel secretaresses).
 • File search
  Wij beschikken over een groot kandidatenbestand. Bij elke nieuwe Werving & Selectie opdracht informeren wij potentieel geschikte kandidaten.

De kwaliteit van de diverse bronnen gecombineerd met onze zorgvuldige aanpak leidt ertoe dat een succesvolle afronding van de opdracht grote kans van slagen heeft.

Selectie

Het is moeilijk om in een of twee selectiegesprekken te beoordelen of de kandidaat de juiste persoon is om de openstaande vacature te vervullen

Onze expertise ligt in het beoordelen van de relatie tussen de doelstelling van het notariskantoor, de specifieke functie- eisen en de competenties van de kandidaat.

Wij hebben ruime ervaring met het selecteren van kandidaten van alle functies binnen het notariaat. Weten welke aspecten belangrijk zijn en kunnen beoordelen of de nieuwe medewerker past binnen  de bedrijfscultuur van het kantoor.

Werkwijze

 1. Profiel analyse 
  De basis voor het maken van een succesvolle selectie is altijd een zorgvuldige inventarisatie van de functie en de organisatie. In het gesprek met u, onze opdrachtgever, inventariseren wij de functie, de taken en de competenties,  de samenstelling van het kantoor, de visie en  de cultuur om zo te komen tot een compleet profiel.
 2. Voorselectie 
  Wij selecteren kandidaten aan de hand van het vastgestelde profiel en voeren een selectiegesprek. Naast de controle op de harde criteria (opleiding, kennis en ervaring) worden tijdens dit gesprek met name de zachte factoren getoetst. Belangrijke competenties zoals deze in overleg met u zijn bepaald, worden met de kandidaat besproken.
 3. Presentatie 
  Daarna volgt een schriftelijke presentatie van de kandidaten aan u. U bepaalt vervolgens op basis van deze presentatie met welke kandidaten u een gesprek wilt. In overleg met u zorgen wij  voor het inplannen van de gesprekken. Op uw verzoek kunnen wij deelnemen aan deze gesprekken.
 4. Persoonlijke Profiel Analyse 
  In overleg kunnen wij een PPA afnemen met de kandidaat. De PPA-methode is ontwikkeld als managementinstrument dat de gebruiker in staat stelt om informatie over de gedrags-eigenschappen van mensen te verkrijgen en die te analyseren. Het doel daarvan is te bepalen of de bewuste persoon de juiste eigenschappen heeft om in een bepaalde functie effectief en succesvol te kunnen werken. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van de voortgang van de procedure
 5. Referenties 
  Na toestemming van de kandidaat dragen wij, indien gewenst, zorg voor het inwinnen van referenties bij eerdere werkgevers.

Op zoek naar een andere baan, hoe werkt het?

Stuur jouw CV in met daarin vermeld jouw ervaringen, welke rechtsgebieden, beschikbaarheid in uren, de regio waar je wilt werken. Wij nemen altijd contact op na ontvangst. Wij kunnen je (kosteloos) vrijblijvend informeren als wij een passende vacature hebben. Op onze site worden niet alle actuele vacatures vermeld. Wij vullen ook vacatures in rechtstreeks met kandidaten uit onze file zonder dat we de vacature kenbaar maken.Als jouw CV is opgenomen in onze file zullen wij deze nooit zonder jouw toestemming doorsturen aan opdrachtgevers. Jouw gegevens zijn bij ons in veilige handen.